Onze collega Elsa van de Loo is naast het werken als advocaat ook actief als ambassadeur voor de Stichting Zorgeloos met diabetes naar school. Daar begeleidt zij ouders bij het regelen van de diabeteszorg op school.

Afgelopen week is Elsa geïnterviewd door Editie NL over de onnodige willekeur in diabeteszorg op school. Bijna vier jaar geleden is het passend onderwijs ingevoerd, maar toch hebben veel ouders in de praktijk last van scholen die geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Zo worden kinderen met diabetes onvoldoende ondersteund door scholen en bestaat er angst voor aansprakelijkheid bij de scholen. Bekijk de video van Editie NL via onderstaande link: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/juf-prikt-het-niet-meer.

Elsa van de Loo draagt als advocaat met juridische kennis over diabeteszorg bij aan het doel van de stichting: alle kinderen met diabetes zorgeloos naar school. Meer informatie over de stichting vindt u via deze link: https://www.zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl/.

Elsa van de Loo is ook bij Advocatenkantoor Roos betrokken bij het jeugdrecht. Zo behandelen de advocaten van Advocatenkantoor Roos bijvoorbeeld zaken over het onderwijsrecht. Een voorbeeld hiervan is kinderen en ouders die bijgestaan worden bij een (dreigende) verwijdering van school. Heeft u ook problemen met de school van uw kinderen? Neem vrijblijvend contact met ons op.